Menu

28.5.2022 – 6.6.2022

blank
  • Tokrat se bo naša pustolovščina začela na Gorjenjskem, od koder se bomo odpravili proti Kočevju. Tam nas bomo pričakali še ostali člani. Nato se bomo odpravili proti Delnicam, Novem Vinodolskem, kjer se bomo priključili na Jadransko magistralo in po njej potovali vse do Zadra. Čaka nas še nekaj kilometrov Jadranke, potem pa zavijemo proti notranjosti do mesta Trebinj, kjer bomo prenočili.

  • Nasklednje jutro se bomo odpravili proti Črni Gori, prevozili bomo Kotoski zaliv, Budvo, Bar in smo že v Albaniji. Namestili se bomo blizu mesta Skadar.
  • Zjutraj nas čaka čudovita plovba s trajektom po jezeru Koman. Plovba traja predvidoma tri ure. Za seboj zapustimo sotesko in jezero Koman in se napotimo po cesti s prelepimi razgledi do naše nastanitve.
blank
  • Naslednji dan nas čaka pot do Ohrida. V Ohrid prispemo zgodaj, tako da bomo imeli čas za ogled mesta. Iz Ohrida se odpeljemo, ob grški meji, do mesta Sarenda, nato pa naprej ob obali po prelepi cest SH8 (meni najlepša v Albaniji) proti Skadarju in naprej na opevano SH20. To je cesta, katera je speljana po eni najlepših sotesk v Albaniji. Najprej prečkamo mejo s Črno Goro, preko Andijevice proti Bosni in kmalu se pripeljemo v Sarajevo. Naš hotel se nahaja takoj nad Baščaršijo, kjer lahko kupimo kakšen suvenir in si privoščimo prave sarajevske čevapčiče.

  • Po zajtrku zapustimo hotel in se odpravimo proti mestu Jajce. Tam naredimo postanek in si ogledamo znamenitosti in slapove. Iz Jajca nas pot popelje vse do Prijedora, kjer prenočimo.
  • Zjutraj se kot vsaki dan po zajtrku odpeljemo proti Sloveniji – naš zadnji dan potovanja. Prečkamo Karlovac, Črnomelj, Žužemberk, Grosuple in po 3000 kilometrov prispemo domov.

Naj še omenim, da na vreme ne moremo vplivati in je potovanje organizirano v vsakem vremenu. ☀️🌧⛅️

Za več informacij nas lahko kontaktirate na:  (Andrej) 040155664 oziroma na e-mail [email protected] 😉

blank

Leave a Reply

Add a comment