Menu

20.6.2022 – 26.6.2022

blank

Naša pot se začne tako kot vedno v mestu Lesce na Gorenjskem, skupini pa se boste lahko priključili tudi v Semiču.

Pot nas bo popeljala na Hrvaško, in nato v Bosno, v Prijedor. V Bosni si bomo ogledali kar nekaj zanimivih krajev in stvari, kot so Plivsko jezero,mlinčke in  Jajce. Pred vstopom v Srbijo se bomo ustavili še v zelo lepem Etno selu Stanišići.

Tako kot v Bosni si bomo tudi v Srbiji ogledali kar nekaj zanimivih krajev – Bajina Bašta in hiška na sredini reke na skali, Mokra Gora in znamenito železnico, s katero se bomo tudi popeljali, seveda če bo prihod dosti zgodaj. Peljemo se tudi skozi Užice.

Kmalu zapustimo Srbijo in potujemo nazaj v Bosno, tam si zopet ogledamo nekaj lepih, zanimivih krajev kot so Višegrad in most na Drini ter izvir Bune. Peljemo se skozi znameniti tunel, ki se ga nekateri spomnite iz filma Lepa sela lepo gore. Pot nas popelje vse do Mostarja in znamenitega mosta čez Neretvo.

Iz Mostarja nas pot pelje v Jablanico, kjer si bomo ogledali muzej Bitke na Neretvi. Iz Jablanice gremo na Bjelašnico, Jahorino in v Sarajevo. V Sarajevu bomo lahko šli v muzej olimpijskih iger 1984 in na goro Trebevič, kjer je bob steza iz leta 1984 (OI84).

blank
OI 1984

Pot nas bo peljala iz Sarajeva proti Travniku, Livnem vse do mejnega prehoda s Hrvaško, kjer se po prelepi pokrajini peljemo vse do Gračaca.

Iz Gračaca gremo na ogled aerodroma Željava, preko Generalskog Stola do mejnega prehoda s Slovenijo. Nekateri nas boste zapustili pred prihodom v Lesce, z nekaterimi pa gremo vse do Lesc.

To je okviren plan poti za BALKAN MOTO TOUR. Naša pot se lahko kadarkoli spremeni zaradi okoliščin, ki bi nas ovirale na poti.

Naj še omenim, da na vreme ne moremo vplivati, zato je potovanje v vsakem vremenu. 🙂

blank

Za več informacij nas lahko kontaktirate na:  (Andrej) 040155664 oziroma na e-mail [email protected] 😉

Leave a Reply

Add a comment