Menu

23.4.2022-1.5.2022

blank


Korzika
 je z dobrimi 8.700 kv.km četrti največji otok v Sredozemskem morju in hkrati francoska regija, nahaja pa se zahodno od Apeninskega polotoka. ⛰🏖

Naše potovanje do Korzike bomo začeli v Sloveniji in sicer v vasi blizu Radovljice, Lescah. Peljali se bomo proti Italiji, čez mejni prehod in nato gas do Gardskega jezera. 😀 Prvo dan bomo preživeli blizu Gardalanda, tako da v kolikor bo imel kdo želje se zabavat v parku, se bo lahko šel. 🎡

Naslednji dan nas bo pot peljala do Pise in Livorna. V Pisi se bomo ustavili in ogledali znamenitosti kot so poševni stolp, katedralo in še kaj. Prenočili bomo v Livornu.

Tretji dan se bomo v jutranjih urah vkrcali na trajekt, s katerim prispemo na Korziko – našo destinacijo potovanja. 🏍

blank

Korziko si bomo ogledali po dolgem in po čez. Šli bomo na najbolj severno točko otoka in na najbolj južno točko otoka, prevozili pa jo bomo tudi iz vzhoda proti zahodu, preko gorskih cest. Videli bomo jezera, gore, znamenite pečine in plaže. Ker je Korzika rojstni kraj osvajalca Napoleona Bonaparte, si bomo v glavnem mestu Ajaccio ogledali njegov muzej. 

Po petih dneh potovanja po Korziki bo prišel čas za vrnitev na celino. 

V Bastii se bomo ponovno vkrcali na trajekt in odpluli v Livorno. 

Iz Livorna nas bo pot popeljala po Toskani vse do mesta Ravena. Iz Ravene preko delte reke Pad, mimo Benetk, Trbiža vse do Slovenije v Lesce kjer smo štartali. Tam nas čaka manjša pogostitev v lokalni gostilni, nato se poslovimo in zaključimo naše potovanje.

Naj še omenim, da na vreme ne moremo vplivati in je potovanje organizirano v vsakem vremenu. ☀️🌧⛅️

Za več informacij nas lahko kontaktirate na:  (Andrej) 040155664 oziroma na e-mail [email protected] 😉

Leave a Reply

Add a comment