Menu

Avtorica: Nadja Kaplja

Letošnjo motoristično sezono nam je ‘korona situacija’ pokvarila marsikateri plan, dopust, izlet… Prav tako nam je uničila tudi vsakoletno srečanje motoristk, ki bi ga letos mogle imeti 6. junija. Sprva se je srečanje prestavilo na 19. september, a ga je ponoven izbruh epidemije zopet odpovedal. Zato smo se motoristke odločile za drugačno druženje. Nekaj motoristk je organiziralo manjše vožnje po regijah, mi pa smo se domislili, če naredimo vikend turo čez Grossglockner. Zanimanja je bilo precej, zato smo turo tudi izpeljali. Še kakšen teden pred vožnjo je vremenska napoved kazala slabo, a se je tudi iz dneva v dan spreminjala in se obrnila nam v prid.

V soboto, 19.9. smo se tako zjutraj dobili na kavi in jo prvo mahnili čez Korensko sedlo in Feldkirchen na Nockalmstrasse. Vreme odlično, še zeblo nas ni kaj dosti, družba pa nasmejana 🙂 Čez Obertauern in Sankt Johann im Pongau nas pot vodi pod Grossglockner, kjer tudi prenočimo.

V nedeljo zjutraj ob zajtrku po spletni kameri spremljamo vremensko stanje na Grossglocknerju. Sonček, kakšen majhen oblaček, 8°C, gremo gasa! Na cestnini nobene kolone, cesta prazna, skratka kot v pravljici. Postanek tukaj, postanek tam, ogled ledenika, muzeja, srečanje s svizcem, itd. Z Grossglocknerja se spustimo čez Lienz in Koče-Muta, Hermagor in čez korenca zopet domov. Udeleženke so bile navdušene in nas prepričale, da kaj podobnega organiziramo še kdaj 🙂

blank
Coffee break

blank
Naš fotograf nas takole ujame na parih ovinkih

blank
Lesen motor na Nockalmstrasse

blank
Postrojeni motorji ob hotelu v kraju Fusch

blank
blank
Pogled na Edelweissspitze

blank
Kolega je malo poziral 🙂

blank
blank
blank
Nekaj muzejskih

blank
blank
Ledenika na Grossglocknerju je žal vedno manj

blank
‘Glej, slap!’

blank
Cerkvica na Heiligenblut (Sveta Kri)

Leave a Reply

Add a comment