Menu

12.8.2022 – 21.8.2022

Potovanje po Romuniji bomo začeli v Sloveniji, bolje natančneje v Lescah na Gorenjskem. Seveda obstaja možnost za vse, ki niste z Gorenjske, da se nam pridružite na poti, oziroma se dogovorimo kje vas poberemo.

Pot nas bo s hitrim transferjem popeljala do Srbije, natančneje do Novega sada. Tam se naše potovanje po Romuniji pravzaprav šele začne. Pot nas popelje v mesto kjer se nahaja največji grad na svetu. Po poti si bomo ogledali kar nekaj zanimivosti. Prvi tak je rudnik soli. Salina Turda je rudnik soli na območju Durgău-Valea Sărată v Turdi, ki je drugo največje mesto v okrožju Cluj v Romuniji. Rudnik je na vrhu seznama desetih najhladnejših podzemnih krajev na svetu, prav tako pa je bil uvrščen med »25 skritih draguljev na svetu, ki so vredni obiska«.

blank

Ogledali si bomo tudi rojstno mesto grofa Drakule kot tudi njegov grad,

zamudili pa ne bomo niti blatnih vulkanov v občini Berca.

blank

Postanek bomo naredili v mestu Bukarešta. Bukarešta je glavno mesto in kulturno, gospodarsko središče Romunije. Mesto leži na jugovzhodu države ob bregovih reke Dâmbovița.

Bukarešta raste tudi kot kulturno središče vizualnih, uprizoritvenih umetnosti in nočnega življenja. V primerjavi z drugimi deli Romunije, kot je obala Črnega morja ali Transilvanija, kultura v Bukarešti nima posebnega sloga, temveč vključuje prvine romunske in mednarodne kulture.

blank

Po poti si bomo ob koncu potovanja ogledali tudi sotesko Donave. Postanek naredimo tudi v Beogradu kjer si bo mesto možnost tudi ogledati. Seveda ne smemo pozabit na znamenita prelaza v Romuniji in to sta Transalpina in Transfagarašan. Oba prevozimo in si ogledamo prelepo pokrajino in gorski prelaz.

Pot domov nas bo peljala iz Beograda in jo bomo končali v Sloveniji.

blank

Pridružujemo se do spremembe trase, v kolikor bi obstoječa trasa bila neprevozna.Glede na to, da na vreme ne moremo vplivati, bo potovanje v vsakem vremenu.

blank
Potopisi s preteklih potovanj

Leave a Reply

Add a comment